Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Звіт про проходження літньої практики 2023

27 вересня 2023

27 вересня відбувся звіт про проходження літньої практики студентами спеціальності 032 Історія та археологія (2, 3 і 4 курси). Також були запрошені першокурсники і всі бажаючі. Захід проходив у змішаній формі.

Про свою літню практику повідомили студенти групи 032-22:

Михайловська Марія та Руденко Марія «Екскурсія в музей міста Дніпра» (презентація і виступ);

Ревякіна Владислава «Знайомство з бібліотекою української діаспори ім. сенатора Дж. Маккейнна» (презентація);

Дольник Ксенія «Екскурсія визначними місцями Дніпра» (презентація);

Товстик Катерина та Харченко Аліса «Петриківська спадщина» (презентація);

Курило Прохор та Коломбай Данило «Музей історії мита та фінансів» (фото і коментар).

Також, із урахуванням актуальних обставин, студенти складали віртуальні екскурсійні огляди. Так, студентами було підготовлено екскурсійні огляди по Пʼятихаткам (Адабаш Богдана); памʼяткам Солонянського (Педенко Поліна) і Межівського району (Прихно Максим) Дніпропетровської області.

Студенти груп 032-20 і 032-21, зокрема, Фролова Таїсія, Сметана Сергій, Губа Олександр, Чепінога Семен, Клімчук Олексій, Мірошніченко Олена у доповідях і презентаціях представили результати знайомства із пам’яткоохоронною галуззю, яке відбулось в Дніпропетровському обласному центрі з охорони історико-культурних цінностей й охопило практичні напрями організації роботи; підготовки, виготовлення і зберігання пам’яткоохоронної документації (облікова документація, паспорти пам’яток); підготовки наукових звітів по результатах археологічних розвідок; роботи із укладання Зводу пам’яток історії і культури України та Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

На заході виступили і викладачі кафедри історії і політичної теорії, які організовували проходження літньої практики студентів. Професор Ченцова Н.В. окреслила перспективи професійної діяльності істориків як музеєзнавців і екскурсоводів на прикладі музеїв і визначних місць міста Дніпра і Дніпропетровської області. Доцент Шевченко М.В. розкрила аспекти практичної діяльності історика як архівіста в Державному архіві дніпропетровської області. Доцент Голубчик Г.Д. підвела підсумки співпраці кафедри з Дніпропетровським обласним центром з охорони історико-культурних цінностей щодо організації і проведення практики студентів.












Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт