Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Екскурсія до Лоц-Кам'янки та фортеці Кодак

16 червня 2021

16 червня в межах студентської практики відбулась екскурсія до Лоц-Кам'янки та с. Старі Кодаки до фортеці Кодак.

Студенти історики 1 курсу та студенти туристи 2 курсу відвідали Народний музей лоцманів. Співробітник музею розповіла про заснування Лоц-Кам'янки і музею, про лоцманів і дніпровські пороги.

Потім всі мали змогу переглянути невеличку кінохроніку Кам'янки 1946 року і фільм про режисера і оператора Данила Сахненко, який зняв перший повнометражний фільм українського виробництва «Запорізька Січ». В якому акторами масовки стали жителі села Лоцманська Кам'янка та Старі Кодаки - нащадки запорізьких козаків і дніпровських лоцманів.

Далі студенти відвідали фортецю Кодак, де професор кафедри історії та політичної теорії Ченцова Надія Володимирівна розповіла цікаві історичні довідки про фортецю. Після чого, студенти із задоволенням влаштували фотосессію на схилах Дніпра.

І останьою локацією стало подвір'я ресторанного комплексу Кодацький кош. Де ми мали змогу побачити відтворений козацький колорит у детялях інтерьєру.

Не дивлячись на трохи похмуру погоду и невеличкий дощик на прикінці екскурсії, всі отримали задоволення від насиченої подорожі.



Розкажи друзям:

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт